Традиционно, Actualno.com представя най-важното от печатните издания  днес, 7 януари. 24

...
Традиционно, Actualno.com представя най-важното от печатните издания  днес, 7 януари. 24
Коментари Харесай

Новини или novini: Картината на печата за 7 януари

Традиционно, Actualno.com показва най-важното от печатните издания  днес, 7 януари.
24 часа
Държавата съгласна с бизнеса - подвига изключителния труд от 150 на 300 часа на година и маха рестриктивните мерки, написа вестникът. Промяна в Кодекса на труда за увеличение на изключителното работно време, която ще даде опция на бизнеса да вкара изцяло законно 9-часов работен ден, разисква работна група сред държавното управление, синдикатите и работодателите. Ако тези 300 часа ексклузивен труд се разхвърлят на работните дни в годината, това значи опция за удължение на работния ден от 8 на над 9 часа.
Труд
Колетите, изпращани по пощата или с куриерски компании, към този момент се отварят за инспекция дали в тях има домашно вино или ракия без данък, обръща внимание медията. Това става откакто от 1 януари влязоха в действие промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища. Затова, в случай че сте решили да изпратите стомна с вино или ракия на собствен родственик, би трябвало да знаете, че рискът алкохолът да бъде иззет е голям.Изпращането на домашно вино, ракия без заплатен данък и боклуци от тютюн с пощенски колета е неразрешено. Подателят и получателят на пратката би трябвало да покажат на пощенския оператор персоналната си карта. Новото от тази година е, че при поискване от пощенския оператор и изпращачът, и получателят би трябвало персонално да отварят пратката и да я дават за инспекция. Ако се окаже, че в колета има домашно вино или алкохол без данък, пратката може да бъде арестувана, като за случая ще бъдат известени митничарите. Всичко това се прави, с цел да бъде предотвратено преместването посредством пощенската мрежа на акцизни артикули без платени данъци.
Монитор
601 909 309 лева е заявеният облагаем приход от наеми през 2018 година Това демонстрират данни на Националната организация по приходите (НАП), предоставени на „ Монитор “.Според данните на приходната организация в страната има 124 474 наемодатели, които са подали наложителната годишна данъчна декларация, която изисква Законът за налозите върху приходите на физическите лица (ЗДДФЛ). Техният брой е максимален в областите София-град, Пловдив и Варна, където са надлежно 46 751, 14 410 и 11 062. Бургас и Благоевград също са с значително наемодатели – 8019 в най-големия град по Южното Черноморие и 4 145 в Пиринския край. На опашката са Кърджали (990 души), Монтана (829 души), Разград (807 души), следвани от Видин (777 души), Търговище (771 души) и Силистра (610 души). Най-малко заявления са постъпили в офиса на Национална агенция за приходите в столицата за междинни данъкоплатци и осигурители – едвам два броя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР